Omdat ik in het weekend erg druk bezig ben geweest met leuke dingen had ik weinig tijd om achter mijn computer te gaan zitten tikken…..vandaar op deze morgen de samenvatting van deel 2 en deel 3

Happy thoughts deel 2.

croissantPositivo 1. Van die zelfmaak croissaintjes daar word ik altijd vrolijk van……niet omdat ik ze ook lekker vind maar om het geheel eromheen, zelf croissantjes vouwen en dan wachten tot het huis volstroomt met de geur van versgebakken familie gevoel. Vroeger had ik helemaal niks met zo een burgerlijk tafereel in de morgen, maar de laatste jaren begin ik te begrijpen waar veel mensen het over hadden als ze gezellig in het weekend met zn allen gingen zitten ontbijten…..Het gaat helemaal niet om het ontbijten…maar vooral om het ontspannen samen de dag opstarten. Voor mij blijft sowieso het hele, “goeimorgen ik ben uw Bakker voor vandaag” tafereel gewoon ook een hele leuke nieuwe hobby die ik er  op na houd.

 

Positivo 2.  De Bouwmarkt, de bouwmarkt??? ik hoor het je denken. De bouwmarkt is eigenlijk een soort uitje voor wanna-be klussers als ik zelf. Ineens gaat er een soort van jippiejajjajippie jippie yeeeeeej gevoel door je heen als je de deur binnenloopt en voor je het weet loop je met fantasieeën in je hoofd over het bouwen van je eigen blokhut. Het mooie van die fantasie is dat je nog zelf denkt dat je het kan ook…..terwijl een spijker recht in een plank slaan toch al enige serieuze concentratie vergt. Wat ook bouwmarkt eigen is…je gaat plotseling in vaktermen praten…berken fineer..multiplex….kruiskopschroeven….en nog allemaal dingen waar je eigenlijk niet precies van weet waarvoor je ze nodig heb.

Uiteindelijk met veel teveel spullen de bouwmarkt uit en dan als buurman en buurman over de parkeerplaats zwalken om morgen vers te kunnen beginnen aan het bouwprojekt. dat geeft een goed gevoel……voorbereid zijn…

pitaPositivo 3. Shoarma zaterdag…ik heb een soort van traditie die ik zoveel mogelijk in stand probeer te houden de shoarma zaterdag…Nee niet de ranzige shoarma die je bij allemaal van die louche tentjes kan kopen, maar de vertrouwde doe-het-zelf shoarma. Zelf broodjes in de oven, zelf je vlees bakken etc etc. Ik vind ook de shoarma die ik zelf maak ook altijd het lekkerst want ik sta als een ware MC Gyver in de keuken en sta kruiden en smaken in de pan te mengen alsof ik een toverdrank aan het brouwen ben.

Na dit proces kan ik dan ook heerlijk op de bank voor de TV gaan zitten en als een jager die net zijn eerste prooi gevangen heeft te gaan zitten bunkeren….en ja daar word ik ook vrolijk van.

 

 

Happy thoughts deel 3.

zonoppositivo 1. Vroeg op staan, Naarmate de leeftijd vordert sta ik steeds eerder op, en daar begin ik steeds meer van te genieten. Het ontwaken van dewereld, de vogeltjes , de zon, de bloemen….alles en iedereen word wakker. Het geeft een bepaalde rust als je geen tijdsdruk heb omdat je al wakker was en eigenlijk tijd genoeg heb om rustig aan de wereld te beginnen. Zoals gisteren vandaag ook weer zelfmaak croissantjes, alleen vandaag de chocolade variant….ook erg lekker 🙂 Nu vers en klaar de dag in…

 

 

Positivo 2. Soks grote tuinverbouwing….maar in dit geval geen tuin, maar een studio. Sommigen van jullie zullen wel weten dat ik een hobby rapper ben en daarom de firma “Was je Geld Records” in het leven is geroepen om deze artistieke uitspattingen een platform te geven. Omdat we uit onze krachten groeide moesten we naar een grotere studio toe en dat vergt enige voorbereidingen en verbouwing (vandaar gisteren de bouwmarkt) Zo gezegd , Zo gedaan….vroeg begonnen en zelfs nog wat chocolade croissants in mijn schaft-koffer meegenomen, klusbroek aan en we  gingen we aan de slag….ik en die andere “buurman” Alles verliep zo goed als vlekkeloos en tegen de avond konden we de eerste soundchecks al doen…….dat maakt me blij want dan kunnen we dus binnenkort de omhoog gevallen nederlandse rap scene even een gezellig amsterdams potje pesten. Voor nu laat ik je als oud-voorproefje “Amsterdamse Tijgerij”op je scherm achter.

Positivo 3. Cartoon network, Ja dat was weer een erg fijn moment….de reguliere televisie bood eigenlijk gewoon weer helemaal niks (zoals helaas vaker het geval is) en dus schakel je door het enorme zenderpakket om te kijken of er uberhaupt nog ergens iets op TV is en dan struikel je ineens over Dexters labaratory op Cartoon Network….daar word ik nou vrolijk van een kanaal dat eigenlijk alleen maar leuke dingen op het programma heeft staan….Cow and Chicken, Dexters lab, ed, edd en eddy, geloof me dit is veel beter als alle ellende en talentshows die de reguliere media je door je strot probeert te duwen.

cartoonIk heb me daarom gisteren terug getrokken in de wereld van de animatie en simpele ( doch erg duidelijke) kinder logica, en daar laad ik mezelf dan weer mee op….oftewel ik word er blij en vrolijk van

 

Dit was een opsomming van positivo dag 2 en 3……Morgen alweer de laatste …..voor nu, Live to Love…Love to Live

Sokkie