4 Dagen lang 3 positieve gebeurtenissen op facebook te plaatsen , dat was een beetje de opdracht die ik van de week van Sacha mee kreeg. Mensen die mij een beetje kennen weten natuurlijk dat facebook als platform niet genoeg ruimte en mogelijkheden voor een type als mij bied, want ik wil graag verhalen, beeld en geluid allemaal in 1ervaring proppen en dat laat facebook helaas niet toe….in het kader van positief blijven en altijd oplossingen zoeken in plaats van bij de pakken neerzitten, dacht ik mijn aan eigen feel good platform, vandaar deze uitgebreide versie van mijn positieve woord van vandaag.

Mijn eerste positivo Ik heb net de eendjes gevoerd en terwijl ik daar aan het water zat, keek ik naar de wolken…De wolken heb je daar wel eens goed naar gekeken? Als je goed kijkt zie je er allemaal vreemde dingen in en als je je fantasie er op los laat vliegt er gewoon een heel verhaal over je hoofd, tegenwoordig zijn er maar weinig mensen die uberhaupt nog naar de wolken kijken tenzij ze erover kunnen klagen omdat ze voor de zon hangen….maar ik kan je aanraden om eens om hoog te kijken en je fantasie er eens op los te laten. Niet alleen omdat je dan even rustig kan zitten, maar vooral omdat je dan eens de tijd neemt om eens om je heen te kijken en dat is stap 1 in geluksmomentjes vinden.

Ik prijs mezelf gelukkig omdat ik nog dagelijks kan genieten van een zonnestraal of  een wilde bloem en dat ik nog niet ben opgeslokt in het gehaaste zodat ik dagelijks kan glimlachen om iets simpels.

eendjes

Mijn tweede positivo ervaring vandaag was een liedje van Nelly Furtado…..Dat ik dol ben op Nelly furtado staat los van waarom ik zo gelukkig word van dit liedje. Ik begrijp de tekst NIET! dat maakt het voor mij een heerlijk verzin zelf je eigen tekst liedje, mijn portugees laat nogal wat te wensen over en eerlijk gezegd spreek ik het alleen als ik  6 flessen wijn op heb, want dan heb ik de tongval aardig onder de knie. Desalniettemin kan ik intens genieten van mijn zelfverzonnen Amsterdam versie van dit nummer  en dat maakt me dan weer gelukkig, voornamelijk omdat ik dan om mezelf moet lachen

 

De laatse positivo die ik vandaag deel is mijn planten wonder, dit was een klein wortel stengeltje die ik dik 1000 kilometer in een afgeknipte spa blauw fles heb meegenomen omdat ik het van die leuke bloemetjes vond en om  weer een kleurrijker broertje of zusje aan de flora en fauna familie in Amsterdam toe te voegen. Dit stengeltje is inmiddels aan het uitgroeien tot een ware struik en dat maakt mij gelukkig, daaruit blijkt wel weer dat met genoeg liefde en aandacht alles en iedereen opbloeit……..daarom, glimlach gewoon eens naar het leven.

plant

 

Live to Love…..Love to Live,

SOKSON | CALZINO